Pancakes met schapenyoghurt en pareltjes van aalbessen

Met een bak vol witte aalbessen in de koelkast moet je even wat verzinnen. Aangezien wij niet zo van die taart-eters en jamliefhebbers zijn verwerk ik ze graag op een andere manier. Trouwens, zo van het steeltje ritsen en opsnoepen is ook lekker, want ze zijn best wel wat zoetig.
Vandaag maakte ik er pancakes van, met dikke schapenyoghurt in plaats van de gebruikelijke karnemelk.

Recept voor 1 persoon:
1 banaan
1 ei
40 gram havermout
1/2 tl bakpoeder
2 el dikke schapenyoghurt Yogood, groen label (of kwark)
kokosolie (met kokossmaak) om in te bakken
flink wat witte aalbessen
biologische honing in knijpflesje
bakring met doorsnee van een koffiekopje

bereiding: doe de banaan samen met het ei, de havermout en bakpoeder in een mengbeker. Pureer het met de staafmixer tot een beslag. Schep er wat aalbesjes door. Verhit een theelepel kokosolie in een anti-aanbakpan en plaats er de bakring in die je telkens vult met twee lepels beslag. Bak op halfhoog vuur tot de bovenkant niet meer zo nat is. Draai ze voorzichtig met twee spatels om. Bak door tot al het beslag op is.
Maak er een torentje van op je bord en drapeer er flink wat afgeritste aalbesjes langs en op. Doe er wat honing over en je hebt een heerlijk ontbijt

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.