Gehaktballetjes met spinazie in tomatensaus

Gehaktballetjes met spinazie in tomatensaus

Deze heerlijke stoofschotel van gehaktballetjes met spinazie in tomatensaus zit bomvol mediterrane groenten, en is heel geschikt om ook voor grote gezelschappen te maken. Je roostert de groenten in de oven, en maakt de gehaktballetjes met tomatensaus en spinazie in een braadpan. Neem kant en klare biologische rundergehaktballetjes, zelfgemaakte vegetarische gehaktballetjes of gehacktballetjes van de vegetarische slager.
Erbij zilvervliesrijst, wat minder wanneer je koolhydraatarm wilt eten.

voor vier personen:
voor de geroosterde groenten:
2 rode puntpaprika’s in stukken
1 grote aubergine in grove stukken
1 el vers gehakte rozemarijnnaaldjes
1 el olijfolie
zeezout
1 vel bakpapier

16 kleine rundergehaktballetjes
Of 16 vegetarische balletjes.
2 el olijfolie
1 grote rode ui gesnipperd
2 tenen knoflook geperst
1 blik tomatenpulp (Mutti)
1 el tomatenpuree
300 g gewassen spinazie
2 el verse oregano of 2 tl oregano gedroogd
peper en zout

voor de rijst:
200 g (zilvervlies)rijst of bulgur

bereiding geroosterde groenten: spreid de groenten over de met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olie, peper en zout.
Zet de groenten 25 minuten in een oven van 200 graden.

bereiding: bak de gehaktballetjes bruin in een kleine braadpan op halfhoog vuur en braad gaar in een kwartiertje met deksel schuin op de pan op laag vuur. Vegetarische gehaktballen bak je zonder deksel op de pan, om zacht worden te voorkomen. Schep met schuimspaan uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.
Bak in het bakvet ui en knoflook gedurende vijf minuten, en voeg er dan de tomatenpuree aan toe. Laat even garen en doe er dan de tomatenpulp bij.
Voeg er nog wat vocht aan toe en laat er de spinazie in slinken.

serveren: stort de gare groenten bij de tomatensaus en roer door, zo ook de gehaktballetjes.
Serveer er de rijst bij.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.