Mango/ kerrie-sausje met gamba’s

Gamba’s met mango kerrie saus

Deze gamba’s met mango/kerrie saus maakte ik voor een etentje met vrienden. Ik wist dat zij heel erg dol is op mango, en aangezien ik op de valreep had gekozen voor een clafoutis als dessert in plaats van een verrassing in een glaasje met mango bedacht ik er deze amuse mee. De combinatie kerrie met mango is erg lekker en samen met de koriander en rode peper ook heel goed als salsa te maken. Doe er dan bijvoorbeeld nog een klein rood uitje door, en wat sinaasappelsap. Velen houden niet van koriander, dat is genetisch bepaald. Mensen die het gen dragen vinden koriander unaniem naar zeep smaken. In dat geval is peterselie een goed alternatief. Deze saus is genoeg voor vier personen.
Wil je meer saus, bijvoorbeeld bij een bbq, neem dan een dubbele hoeveelheid, al is deze hoeveelheid ook dan voldoende voor vier personen.

1 rijpe mango geschild en gesneden (300/ 400 gram)
2 volle tl kerrie
1/4 limoen daarvan het sap
aromat (zonder toevoegingen gebruik ik altijd)
verse koriander (of peterselie)
1/4 gehakte rode peper (zonder zaadjes)

voor de gamba’s:
8 grote gepelde gamba’s (gepeld met staartje er nog aan)
1/4 gehakte peper zonder zaadjes
1 teentje knoflook geperst
1 handje gehakte koriander (of peterselie)
8 lange saté-prikkers
1 el olijfolie

(voor)bereiding sausje: doe het vruchtvlees van de mango, het limoensap, de kerrie en wat aromat in een beker en pureer met een staafmixer. Proef of je het lekker op smaak vindt.
Zet koud weg tot gebruik.

(voor)bereiding gamba’s: hussel de gamba’s om met de knoflook, rode peper en koriander. Rijg ze per twee op de saté-prikkers en zet weg tot gebruik

bereiding: verhit een grillpan en vet deze in met de olie. Gril de gamba’s aan de sticks een minuut per kant mooi bruin gestreept.
Lepel de mango-saus in vier mooie glaasjes en lepel er de rode peper en wat koriander op. Leg er de sticks op en serveer met een lepeltje.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.