Ik rasp het laatste stuk van de kaas altijd, en verwerk het dan in een gerecht. Vandaag maakte ik er een stamppot mee van rucola en aardappels waar ik een paar tenen knoflook bij liet meekoken. Erg lekker in combinatie met een kaasburger met een salsa van komkommer, jalapeno, avocado en trostomaat.
Wat ons betreft voor herhaling vatbaar.
nodig voor twee personen:
600 g kruimige aardappels in stukken
2 tenen knoflook gepeld
120 g rucola gesneden
100 g geraspte (30 +) kaas
hete melk
peper en zout
voor de burgers:
2 kaasburgers naar keuze, ik gebruikte ‘Garden Gourmet’
2 el olijfolie
voor de salsa:
1/2 avocado in blokjes
1/2 trostomaat in blokjes
1/2 el jalopeno-peper in stukjes
1/2 el vocht uitpotje jalopeno-pepers
1/2 tl suiker
1 el limoensap
bereiding: zet de aardappels op met de knoflook met een flinke bodem water, zet zacht als ze koken. Maak intussen de salsa, meng alle ingrediënten door elkaar en proef of je het goed op smaak vindt. Tien minuten voor einde kooktijd aardappels bak je de kaasburgers.
Wanneer de aardappels gaar zijn giet je deze af, en weer terug in de pan op het vuur. Giet er wat hete melk bij en doe er peperen zout bij. Stamp tot dikke puree. Roer er nu de gesneden rucola door en laat al roerend slinken. Roer er nu de geraspte kaas door en roer door tot de stamppot goed heet is en de kaas gesmolten. Schep de stamppot op de borden, leg er de kaasburgers op en verdeel er de salsa over.
Eventueel kan je er een kuiltje vegetarische jus in doen.