Mango-cake met kwark en noten

Deze mangocake is erg lekker en was dan ook in een vloek en een zucht op.
Er woont hier een cake-veelvraat in ons midden die er wel raad mee weet. Maar hij is dan ook heerlijk !! Lekker fris door de kwark die er in verwerkt is en het friszoete van de mango, lekker in combinatie met de noten.

Je hebt nodig voor 1 cake:
60 gram kwark
2 bananen
2 eieren
12 dadels
2 tl bakpoeder
200 gram speltmeel
1 mango (1/2 door de cake, de andere in mooie plakken voor erop)
2 flinke el neutrale bloemenhoning
100 gram gemengde noten fijn gehakt

Bereiding: pureer de kwark bananen, eieren en dadels met de staafmixer. Roer er het speltmeel, bakpoeder, noten, honing en tot slot de mangostukjes doorheen en stort het beslag in een ingevette cakevorm. Bak deze cake in zo’n 40 minuten gaar in een oven van 180 graden. Check of je een houten satehprikker er weer droog uithaalt. Anders nog even terugzetten.
Garneer de cake met de plakjes mango. Lekker bij de thee, koffie of ontbijt

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*