paprika/tomatensoep met mini platbrood

paprika/tomatensoep met mini platbrood

Deze paprika/tomatensoep met mini platbrood is erg lekker als lunch of als voorafje.
De combinatie is erg goed geslaagd en voor de lunch kun je heel goed een groter stuk platbrood nemen.
Het platbrood belegde ik met groene pesto, een stuk mozzarella en wat oregano. Hier ging wat zeezout over
Voor deze paprika/tomatensoep met mini platbrood heb je nodig:

Voor de soep:
3 el olijfolie
1 rode ui gesnipperd
1 geperste teen knoflook
4 gesneden puntpaprika’s in stukjes 500 g in stukken gesneden mini trostomaten (lidl),
2 flinke el tomatenpuree (Mutti) 
1 el oregano
peper en zout
500 ml water
1/2 bosje basilicum

voor de mini pizza’s:
de helft van recept platbrood 🫓
bakje verse groene pesto
1 bol mozzarella
zeezout
oregano

bereiding: fruit in een kleine braadpan de ui en knoflook vijf minuten in de olijfolie. Doe er de paprika en tomaat bij samen met de oregano 🌿 en bak mee. Bak tevens de tomatenpuree mee en laat de soep een half uurtje zachtjes koken met deksel op de pan.
Pureer de soep samen met een flinke hand verse basilicum 🌿 in een blender of met staafmixer. Er hoeft geen bouillonblokje bij, vanwege het zout in de tomatenpuree en het toegevoegde zout. Garneer met (plantaardige) room en wat oregano

bereiding mini pizza’s: steek kleine rondjes uit het uitgerolde platbrood met een steker. Bestrijk ze met groene pesto en beleg ze met halve plakjes mozzarella. Doe er iets zeezout over en oregano en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze in een oven van 180 graden in een kwartiertje mooi smelten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.