Dit is een heerlijk voorgerecht van gevulde koolrabi gevuld met een salade van quinoa en feta.
inspiratiebron: 24-kitchen, we hebben het recept aangepast en in plaats van artisjokken koolrabi’s gebruikt.
voor 4 personen:
Je hebt nodig voor de quinoasalade:
75 g quinoa
250 g krachtige kruidenbouillon
2 blaadjes salie
6 el fruitige olijfolie
2 el rode wijnazijn
6 stengels bieslook
2 takjes munt
2 takjes dragon
voor de koolrabi
4 mooie middelgrote koolrabi’s
sap van 1/2 citroen
opmaak bord
175 g feta
4 el fruitige olijfolie extra vergine
’s Middags voorbereiden:
Quinoasalade
Spoel de quinoa op een bolzeef af met koud water tot er helder water uit komt. Het afspoelen is nodig om eventueel achtergebleven slijpsel te verwijderen. Laat goed uitlekken. Breng de quinoa aan de kook met de koude bouillon en salie. Laat 15-18 minuten op laag vuur koken tot het gaar is. De quinoa is gaar als de kiemen van de korrels loslaten. Meng er olijfolie en wijnazijn door. Breng op smaak met zeezout en versgemalen witte peper.
Koolrabi’s
Was de koolrabi’s en snijd kapjes van de koolrabi’s af, hol ze met een lepeltje uit tot mooie bakjes. Blancheer de koolrabi’s 8 minuten in kokend water met citroensap
Wikkel na de kooktijd in plastic folie tot gebruik.
Quinoasalade
* Snijd of knip de bieslook in stukjes van 1 centimeter.
* Scheur de blaadjes munt en dragon in stukjes.
* Meng de helft van de kruiden door de salade
Koolrabi’s
Bak de koolrabi’s in olie in een koekenpan iets bruin.
Opmaak bord
Leg een gebakken koolrabi op bord en schep er quinoasalade in. Verdeel de resterende kruiden erover en verkruimel er stukjes feta over. Lepel er fruitige olie over.