Heerlijk is deze spaghetti met roquefortsaus, en roergebakken spinazie met gegrilde tomaatjes.
Spaghetti is een dankbaar product, je kunt er zoveel kanten mee op, en het slurpt zo heerlijk weg.
Er is bijna niemand die niet van spaghetti houdt.
Gek genoeg is het wel vaak een structuurdingetje waarom mensen soms niet van macaroni houden, maar wel van penne, of niet van tagliatelle maar wel van spaghetti.
Mijn voorkeur gaat uit naar linguine, omdat het net wat meer bite heeft dan spaghetti.
Hier vind je meer recepten met pasta
Voor dit heerlijke gerecht heb je nodig:
voor 4 personen;
300 gram volkoren spaghetti
Olijfolie
4 lente-uitjes
2 grote tenen knoflook gehakt
200 gram roquefort
125 gram mascarpone
11/2 dl groentebouillon
1 bosje peterselie gehakt
Versgemalen peper en zout
voor de spinazie:
400 gram gewassen spinazie
1 teen knoflook
250 gram kleine romatomaatjes in helften
!! Verwarm vier diepe borden voor in een oven van 80 graden
Bereiding: snijd de lente-uitjes in ringen samen met het groene gedeelte. Hak de knoflook (+ 1 teen extra voor de roergebakken spinazie) fijn en fruit samen met de lente-uitjes zachtjes in een pan.
Voeg de mascarpone toe aan de groenten en de groentebouillon en laat een beetje inkoken. Verkruimel er de roquefort over en laat die er langzaam in smelten, voeg er de gehakte peterselie aan toe. Breng verder op smaak met versgemalen peper en zout.
pasta: kook intussen het water vast voor de pasta, en kook de pasta gaar. Giet deze af en roer 3/4 van de roquefortsaus door de pasta, de rest van de saus bewaar je om over de spinazie te druppelen.
bereiding spinazie: wok ondertussen de spinazie samen met de knoflook in olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
bereiding tomaatjes: grill de halve tomaatjes aan de snijkant een paar minuten in een grillpan.
serveren: schep de pasta in de voorverwarmde diepe borden. Schep er de roergebakken spinazie en schik er de gegrilde tomaatjes over. Lepel er de rest van de roquefortsaus over.