Spaghetti met roquefortsaus, en roergebakken spinazie met gegrilde tomaatjes

Voor dit heerlijke gerecht heb je nodig:

voor 4 personen;
300 gram volkoren spaghetti
Olijfolie
4 lente-uitjes
2 grote tenen knoflook gehakt
200 gram roquefort
125 gram mascarpone
11/2 dl groentebouillon
1 bosje peterselie gehakt
Versgemalen peper en zout
400 gram gewassen spinazie
1 teen knoflook
250 gram kleine romatomaatjes in helften

Bereiding:
Snijd de lente-uitjes in ringen samen met het groene gedeelte. Hak de knoflook (+ 1 teen extra voor de roergebakken spinazie) fijn en fruit samen met de lente-uitjes zachtjes in een pan. Kook het water vast voor de pasta. Voeg de mascarpone toe aan de groenten en de groentebouillon en laat een beetje inkoken. Verkruimel er de roquefort over en laat die er langzaam in smelten, voeg er de gehakte peterselie aan toe. Breng verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Wok ondertussen de spinazie samen met de knoflook in olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Grill de halve tomaatjes aan de snijkant een paar minuten in een grillpan. Kook ondertussen de volkorenpasta gaar, giet deze af en roer 3/4 van de roquefortsaus door de pasta, de rest van de saus bewaar je om over de spinazie te druppelen.
Schep de pasta in (voorverwarmde) diepe borden. Schep er de roergebakken spinazie en schik er de gegrilde tomaatjes over. Lepel er de rest van de roquefortsaus over.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.