Deze gevulde pannenkoek met citroenyoghurt en mango maakte ik van volkoren meel, waardoor het in combinatie met de yoghurt en mango een heerlijk gezond ontbijt is.
Ik mag graag pannenkoeken bakken voor het ontbijt, redelijk calorierijk, dat wel, maar je hebt de rest van de ochtend weinig behoefte in tussendoortjes. Door te beginnen met deze goed gevulde pannenkoek met citroenyoghurt en mango ga je een mooie dag tegemoet, die je wellicht veel goeds zal brengen.
Er zijn mensen die heel goed toe kunnen met een kop koffie op de nuchtere maag, maar ik moet daar eerlijk gezegd niet aan denken. Van jongs af aan ben ik al iemand die stevig ontbijt.
Kijk voor meer overheerlijke ontbijtrecepten hier.
nodig voor twee pannenkoeken (maak altijd beslag voor twee keer)
100 g volkoren meel
1 ei
amandelmeel (of andere plantaardige of gewone melk)
1 el olijfolie
voor de yoghurt:
4 el Griekse dikke yoghurt (Authentic Greek yoghurt)
1/2 banaan
1/4 citroen rasp en sap
honing naar smaak
voor de mango:
1 halve mango in blokjes
bereiding: klop beslag van meel, melk en ei en bak er een pannenkoek van in een anti aanbakpan.
Pureer de banaan samen citroenrasp en -sap en roer door de yoghurt heen. Niet de yoghurt mee pureren, dan wordt de yoghurt dun.
serveren: leg de pannenkoek op een bord, verdeel er de mango over en schep er de mango overheen.