Spaghetti met pesto en mozzarella

Spaghetti met pesto en mozzarella

Deze spaghetti met pesto en mozzarella is een heel eenvoudig te maken pasta. Het heeft een mediterraans karakter en haalt je even weg van de winter. De mediterrane keuken of het zogenaamde mediterrane dieet wordt beschouwd als een van de gezondste leefwijze en voorkomt hart- en vaatziekten. Dit komt vooral doordat het eetpatroon vooral bestaat uit vis, olijfolie, zeevruchten, groenten, peulvruchten en vlees wat niet te vet is en door het gebruik van verse producten.
De groene pesto kun je eenvoudig zelf maken. Ik koos even voor de makkelijke weg en gebuikte deze pesto.
Voor deze spaghetti met pesto en mozzarella heb je nodig:

voor 2 personen:
400 g snacktomaatjes doormidden gesneden
1 bakje mozzarella bolletjes doorgesneden
2 el groene pesto
1 teen knoflook geperst
10 groene olijven in plakjes
2 el olijfolie extra
1/2 bos bieslook (plantje) in stukjes
2 flinke handen basilicum
zout en peper
150 g spaghetti
75 g grana padanokaas

Bereiding: kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing, intussen bak je de halve snacktomaatjes op hoog vuur met de geperste knoflook in de olijfolie.
Voeg er de fijn gesneden olijven aan toe en de halve mozzarellabolletjes. Warm dit even door.
Roer er de afgegoten en gare spaghetti doorheen en garneer met geraspte grana padano kaas.

serveren: verwarm twee diepe borden door er kokend water in te gieten. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de geraspte grana paranokaas

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.