Dagmenu 77

Gisteren was een heerlijke relaxte zondag, was s’ochtends nog aan het nagenieten van ons etentje eergisteren. Bijzonder was de aardappelpuree met knoflook en makreel bedekt met truffel-aardappelchips, de combinatie met het grove mosterdsausje was heerlijk. Vandaag heb ik een stamppotje met wortel gemaakt voor mee naar Friesland voor manlief, met gebakken tartaartje en een restje van deze mosterdsaus.
Daarnaast krijgt hij mee wat we vandaag hebben gegeten. Quinoa met geroosterde Oosters gekruide flespompoen, gebakken rucola met knoflook en bosui, feta en een sausje van Griekse yoghurt, citroensap, za’atarkruiden en srirachasaus.

Mijn ontbijt bestond uit: in de koekenpan gebakken granola, pecanoten en amandelen (35 gr) met 50 gram havermout en 1/2 el honing gebakken in anti-aanbakpan in tl kokosolie. Snijd een rijpe peer met schil en al in stukken. Verdeel er de granola over en serveer met Griekse yoghurt met kokos

Lunch: pp meergranen tortilla warm maken en besmeren met de helft van 125 gram makreel en 1/2 el crème fraiche, wat limoensap en 1 el verse dille gepureerd met staafmixer. Hierop komkommerblokjes die even hebben gemarineerd in wat azijn en bruine basterd suiker met dille.

Tussendoor: 1 kiwi met een gedroogde vijg in reepjes en wat noten met glas water

Tussendoor: kop koffie met gedroogde vijg

Avondeten: voor vier personen: 275 gram gekookte Quinoa roeren door: 1000 gram flespompoen in blokjes met 1tl ketoembar, 1 tl komijnpoeder, 1 tl zout, 4 el olijfolie extra vergine bedekken en omschudden en over met bakpapier beklede bakplaat verdelen. 30 minuten op 200 graden laten roosteren. Fruit ondertussen 100 gram rucola met gehakte teen knoflook en 4 bosuitjes in grote hapjespan, waar je de gare quinoa doorroert en de geroosterde pompoen. Serveer met 200 gram verkruimelde feta, gehakte munt en een sausje van 2 dl Griekse yoghurt, 1 el citroensap en 2 el za’atarkruiden en zet er ook srirachasaus bij.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.