Oosterse schotel van wortel, pittige Oosterse saus en ei

Heerlijke lunch of hoofdgerecht van zilvervliesrijst met pittige tomatensaus, hardgekookte eieren met veel fijn geraspte wortel erdoor.
Zowel een idee als lunch als als avondmaaltijd, voor beide geef ik de hoeveelheden.

nodig voor acht personen als lunch en vier personen als hoofdmaaltijd:
voor de eieren in sambalsaus:
2 el olijfolie
2 rode uien gesnipperd
2 teentjes knoflook geraspt
1 el sambal oelek (of meer)
2 cm gember geraspt
1 theelepel gemalen laos
1 eetlepel bruine suiker
2 dl kokosmelk
1 blik tomatenpulp van Muti (ah)
1 el tomatenpuree
2 el sojasaus
2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad verkrijgbaar bij de toko)
1 el limoensap
vers gehakte koriander
8 eieren
200 g zilvervliesrijst
1 kilo wortelen geraspt

bereiding: fruit de ui, knoflook en gember met de laos in de olie tot het zacht is. Dit duurt zo’n tien minuten. Voeg er de sambal, tomatenpulp, tomatenpuree, limoensap, suiker, de blaadjes djeroek poeroet en de kokosmelk toe en roer goed door. Laat met deksel op de pan tien minuutjes op een kaag vuurtje stoven. Kook intussen de eieren hard. Rasp de wortel fijn en kook de rijst. Roer de geraspte wortel en de rijst door de saus, en warm deze nog even door. Serveer met de hardgekookte eieren.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.