Spelt-pitabroodje met feta-crème van geroosterde paprika’s en rauwkost

Deze lekkere frisse  lunch is vooral heel lekker bij warm weer
Samen met de feta-crème en wat rauwkost van tomaat, paprika en avocado een perfecte lunch. Ook lekker voor mee naar het werk, een bakje feta-crème in een afsluitbaar bakje doen, daar een broodje naar keuze bij, wat rauwkost wat je kunt dippen en voilà. Heerlijke, frisse én gezonde lunch op een ☀️nige dag

Een geweldige dip, of spread. Ik probeerde de Griekse fetacrème te evenaren, en dat is súper gelukt. Ik serveerde deze dip gisteren samen met baba ganoush en hummus (mezze), met geroosterd pitabroodje als hapje. Ik maakte deze fetacrème door:
2 rode puntpaprika’s een half uurtje in de oven te roosteren op 200 graden, deze in een plastic zak laten afkoelen. Nu is het velletje makkelijk te verwijderen, zo ook het zaad.

Nodig: voor de feta-crème:
1 pakje feta van goede kwaliteit à 200 gram, doe deze in een kom, doe er de afgekoelde en ontvelde van zaad ontdane paprika’s bij.
2 geperste tenen knoflook,
1 el roomkaas
2 tl chilipoeder
4 el olijfolie extra vergine

Bereiding: pureer de spread met de staafmixer, schep in een kom en serveer met geroosterd pitabrood in puntjes gesneden. Heerlijk als hapje, maar ook lekker op een hard broodje als lunch.
Wanneer je minder spread wilt maken neem je gewoon van alles de helft.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*