Vega dumplings met shii-takes en dipsaus

Vega dumplings met shii-takes en dipsaus

Deze Vega dumplings met shii-takes en dipsaus zijn een heerlijk fris voorgerecht, en erg makkelijk te maken.
Je kunt er voor kiezen een eetlepel van de sojasaus te vervangen door limoensap om de saus minder zout te maken. Net wat je wilt. Wil je het deeg voor de dumplings zelf maken? daar is hier een mooi recept van.
Een ander recept met dumplings/ dismum vind je hier 

nodig voor 20 stuks:

2 el olijfolie
1 bakje shitaken (ah) heel fijn gehakt of neem oesterzwammen
1 geperste teen knoflook
2 cm gember geraspt
4 bosuitjes heel fijn gesneden
stukje Chinese- of spitskool in stukjes circa 150 g
3 tl sojasaus
1/2 el mirin of sushi-azijn
2 tl sesamolie
1/2 tl sambal oelek
20 wontonvelletjes voor stomen en koken (Toko)

voor de dipsaus:
3 el sojasaus (of 2 el sojasaus en 1 el limoensap)
11/2 tl sesamolie
11/2 tl sriracha
11/2 el honing
3 tl geroosterde sesamzaadjes

extra nodig:
een stoommand
1 vel bakpapier

(voor)bereiding: leg twee uur van tevoren de wonton-velletjes uit de vriezer. Je kunt ze gewoon daarna weer invriezen. Wel handig om ze dan te proportioneren, zodat je niet telkens het hele pakje hoeft te ontdooien.
bereiding: bak de shitaken in stukjes samen met de gesnipperde ui, de knoflook, Chinese- of spitskool en de gember in een anti-aanbakpan gedurende twee minuten. Voeg er de sojasaus, mirin of sushi-azijn, sesamolie en sambal oelek bij en bak nog een minuutje mee. Proef of je het goed op smaak vindt.

bereiding wontons: leg een wontonvelletje in je hand. Doe een theelepel in het midden van het velletje. Maak de randen nat met wat water. Vouw de wontons aan de bovenkant dicht en druk ze goed aan. Maak bij het vouwen mooie plooitjes in de rand.

Doe kokend water in een pan waar de stoommand mooi op past. Zet het vuur zacht wanneer het borrelt. Knip van het bakpapier een cirkel die precies in de stoommand past. Leg de dumplings in de met bakpapier beklede stoommand en leg er het deksel op. Laat de dumplings tien minuten stomen. Intussen maak je de dipsaus.

bereiding dipsaus: klop een sausje van de ingrediënten, bewaar de sesamzaadjes voor de garnering.

serveren: leg een klein schaaltje op een mooi bordje en giet er de helft van de dipsaus. Garneer met geroosterde sesamzaadjes. Leg zes tot acht dumplings rondom het schaaltje dipsaus.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.