Crème van mascarpone en gemarineerde geroosterde kikkererwten en verse basilicum, met een topping van zoetzuur van biet, komkommer en geroosterde kikkererwten

Dit is een heerlijke amuse van hummus met geroosterde gemarineerde kikkererwten. Vanavond maak ik een menuutje voor manlief, en starten we met deze amuse. Deze keer zonder de mascarpone, die kun je er ook gewoon vervangen door wat vocht van de kikkererwten.  De geroosterde kikkererwten worden lekker pittig zoutig door het roosteren. Ze drogen erdoor uit waardoor de smaak ervan intenser wordt. Ik heb ze gecombineerd met mascarpone en verse basilicum wat een mooie smaak geeft in combinatie met het zoetzuur van biet en komkommer.

Voor de geroosterde kikkererwten:

300 g gekookte kikkererwten (uit blik of pot)
2 el limoensap
2 el vegetarische worcestersauce (Ekoplaza)
2 tenen knoflook

Verder nodig: 1 vel bakpapier

Voor de crème:

150 g van de geroosterde kikkererwten
160 g mascarpone
2 handen verse basilicumblaadjes
1 el limoensap
zout en peper naar smaak
1 à 2 el slagroom

 

Lees hier voor de topping en het verdere recept

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.