Tijgerbolletjes met roomkaas en gerookte zalm

Tijgerbolletjes met roomkaas en gerookte zalm

Vaak zijn simpele gerechten het lekkerst, zoals deze tijgerbolletjes met roomkaas en gerookte zalm  met dille en groene asperges. Ze ogen erg feestelijk tijdens een brunch, of een gewone lunch.
Is het voor een Paasbrunch? kijk dan hier voor nog meer recepten. Wil je graag meer recepten voor de lunch? brunch? dan kun je hier terecht.

De brunch is een verlaat ontbijt in combinatie met een vroege middagmaaltijd. Het woord brunch stamt uit het Engels en is samengesteld  uit breakfast en lunch. Naar het schijnt stamt de gewoonte om te brunchen uit de 17e eeuw.
Regelmatig wordt er een alcoholische drank meestal in de vorm van champagne of een cocktail bij geschonken. Het wordt meestal vóór 3 uur ’s middags geserveerd. In de jaren dertig werd de brunch ook populair in de Verenigde Staten.

Je hebt nodig voor deze tijgerbolletjes met roomkaas en gerookte zalm:

voor 4 personen:
4 witte tijgerbolletjes
200 g gerookte zalm
1 bundel groene asperges (350 g)
(kruiden)roomkaas
verse dille

bereiding: snijd 2 cm van de onderkant van de asperges af en kook de groene asperges in tien minuten beetgaar. Spoel ze koud. snijd de broodjes open en besmeer ze met de roomkaas. Knip er wat dille boven en beleg met de gerookte zalm. Verdeel er de groene asperges over

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.