Parelcouscous-salade met watermeloen, gegrilde haloumi en pittige saus

Parelcouscous-salade met watermeloen, gegrilde haloumi en pittige saus

Het recept van parelcouscous-salade met watermeloen, gegrilde haloumi en pittige saus ontstond toen het erg heet weer was, en ik geen zin had om boodschappen te doen. Ik ben creatief gaan koken met wat er nog in de koelkast lag, onder andere een zakje roerbakgroente van mijn jongste zoon die het wilde gebruiken voor wraps, maar het lag nog steeds in de koelkast. Met haloumi samen ontstond onderstaand gerecht. Erbij maakte ik nog een lekker sausje en een salade van parelcouscous met onder andere watermeloen. Het werd een heerlijk gerecht en voor herhaling vatbaar. Meer gerechten met haloumi vind je hier 

Je hebt nodig voor 3 personen:
Voor de salade:
200 gram parelcouscous alvast voorgekookt
1/4 watermeloen in blokjes
3 bosuitjes in ringetjes
12 groene olijven in plakjes
1 gele paprika in blokjes
1/2 limoentje sap en rasp
3 el olijfolie extra vergine
peper en zout

Voor het sausje:
2 dl ketchup
2 el balsamico
2 geperste tenen knoflook
beetje honing

1 pakje haloumi van 275 gram in 6 plakken gesneden
1 zakje roerbakgroente van 400 gram
zout en peper

Bereiding; vermeng de afgekoelde parelcouscous met de ingrediënten voor de salade, knijp er de 1/2 limoen bovenuit, lepel er de olijfolie door, en breng op smaak met peper en zout.
Maak het sausje door alle ingrediënten ervoor door elkaar te roeren.
Roerbak nu de roerbakgroenten en breng op smaak met zout en peper. Grill de haloumi-plakken en leg deze op de roergebakken groenten op een mooi bord.
Serveer met de parelcouscous-salade en serveer met de rode saus.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.