Dagmenu 14

Het menu bestond vanavond uit lekker gemarineerde kip met Aziatische groenten met noodles, een lekker licht gerecht boordevol groente.

Ontbijt; havermout/ banaan pannenkoekjes met blauwe besjes, amandelen en wat honing; voor 1 pers; 35 gram havermout, 1 eitje en een banaan met de staafmixer pureren in een mengbeker en in een bakring om en om bakken in kokosolie (je krijgt ongeveer 3 pannenkoekjes

Lunch; tosti gemaakt van twee volkoren boterhammen met roomkaas, 30+ kaas,1/2 halve rode paprika in blokjes, een stuk courgette in blokjes, verse bieslook en een kwart rode peper in reepjes, verdeel de groenten over de boterham met roomkaas, leg er een plak 30+ kaas op met de andere boterham, druk goed aan en doe in een tosti-ijzer. Lekker met ketchup met rode peper en koriander ( ik ben gek op koriander )

Tussendoor; Biogarde yoghurt met cranberry’s en zwart sesamzaadjes

Diner; voor 4 pers; Snijd 600 gram kipfilet in plakken en marineer in een mengsel van (ongeveer) 11/2 dl soyasaus, theelepel gemalen citroengras (potje AH Lemongras) twee tenen knoflook geraspt, stuk rode peper, sap van kwart limoen, flinke eetlepel honing, sausje van kloppen en door kip scheppen, ongeveer een uurtje marineren.
Voor de Aziarische groenten; Snijd een grote prei, 3 rode paprika’s, rode peper een courgette in repen en bak in kokosolie op hoog vuur, blus af met een sausje van soyasaus, lepeltje Lemongras, limoensap, honing en gehakte teen knoflook. Lekker met noodles

Tussendoor; koffie met stukje chocolade

Tussendoor: water met appeltje

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*