Dagmenu 65

De hele dag door drink ik water

Het ontbijt: dikke havermout van 2 dl amandelmelk en 50 gram havermout, dit in vijf minuten tot dikke pap gekookt, erbij een halve’ kanzi’ appel met schil, even heel kort aan iedere kant bakken. De havermout in bord scheppen, gebakken appel erop.
Lekker met een beetje dadelsiroop ( ben een beetje uitgeschoten met de dadelsiroop)

Lunch: twee gebakken eieren op twee volkoren boterhammen belegd met een halve avocado in plakjes. Lekker met dille

Tussendoor: handje noten

Tussendoor: banaan met water

Avondmaaltijd: voor 2 personen broccolirijst van 400 gram (in keukenmachine) fijngemalen broccoli, even vijf minuten bakken met een kwart bouillonblokje, 100 gram zilvervliesrijst gaar koken en dat erdoor scheppen. Dit met salade van 1/2 mango en 1/2 komkommer en 1/4 rode peper zonder zaad. Als dressing het sap van 1/2 kleine citroen erdoor scheppen.

Maak mengsel van 1 grote teen knoflook gehakt, 2 cm gember geraspt, 1/2  rode peper zonder zaad gehakt in een kommetje. Laat 2 kipfilets in stukjes of in zijn geheel marineren in 1 el sojasaus, 1/2 el olijfolie en sap van 1/4 limoen en de helft van het knoflookmengsel.
Verwarm 1 el olie in de pan en bak de kip mooi bruin in zo’n 6 minuten voor de stukjes en 10 minuten voor de hele kipfilets.

Verwarm in een andere pan 1/2 el olie en fruit het resterende knoflookmengsel tot het lekker begint te geuren, bak de gehakte cashewnoten even mee. Voeg 50 ml kokosmelk, en 1 el sojasaus toe en laat 6 tot 8 minuten pruttelen tot lekkere saus.
Wanneer je de saus wat zoeter wilt hebben kun je een 3 tl bruine suiker toevoegen.

Tussendoor: koffie met 1 volkorenkoekje

Tussendoor: 2 glazen droge witte wijn met 3 droge volkoren toastjes.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*