Baba Ganoush, heerlijk als dipje met geroosterd pitabrood in reepjes, serveer er dan ook andere dipjes bij, zoals hummus, tzatziki en feta/room spread met geroosterde paprika (morgen recept)
Nodig voor de baba ganoush voor een flinke bak:
3 aubergines
3 tenen knoflook geperst
1/2 limoen tot een hele (proef of hele nodig is)
2 el tahin
3 el olijfolie extra vergine
zwarte gemalen peper naar smaak
1 el gehakte peterselie
Bereiding:
Prik de aubergines in met een vork, rooster de aubergines een uur in een oven op 200 graden tot ze zacht zijn, draai ze na een half uurtje om. Laat ze even afkoelen. Schep het vruchtvlees eruit, doe in een kom met de rest van de ingrediënten en prak alles goed door elkaar (of superkort met de staafmixer om de bite te behouden). Proef of de ganoush goed op smaak is, voeg eventueel wat chilipoeder toe. Garneer met peterselie en druppel er olijfolie over.