Quesadilla’s met mediterrane groenten en jalopeno’s

Quesadilla’s met Mediterrane groenten en jalopeno’s

Ze zijn zo simpel te maken, deze quesadilla’s met Mediterrane groenten en jalopeno’s. Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse keuken wat ’tosti’s’ zijn voor de Nederlandse keuken.
Vrij vertaald betekent het woord qeusadilla ‘kaasdingetje’. Ze worden gemaakt van tortilla’s, die je tegenwoordig in allerlei soorten, grootes en smaken kunt krijgen.
Erg lekker in combinatie met salsa, of chilisaus. Ik maakte deze quesadilla’s met roomkaas, jalopeno-schijfjes uit een potje, paprika, courgette, kaas, en lekker veel koriander. Omdat ik ze nogal rijk belegd heb vond ik een salsa niet echt nodig.
Heerlijk waren ook de quesadilla’s die ik gegeten heb ik Praag bij een beroemd vegetarisch restaurant aldaar. Ik maakte ze thuis na, en schreef het recept voor Vegatopia. Ook een lekker Mexicaans gerecht is deze 

voor de guacamole:
1/2 rijpe avocado (niet bruin van binnen)
1/4 tl sambal
1/2 geperste teen knoflook
1 el limoensap

voor de salsa:
2 roma-tomaten ontveld en ontzaad met lepeltje in stukjes
1/2 klein rood uitje
1/2 el limoensap
4 el tomatenketchup
nodig voor twee personen:

voor de quesadilla’s:
4 tortilla’s ( ik nam soft medium Tortilla Garlic & Herbs, van Santa Maria
volle roomkaas (Philadelphia)
1/2 rode paprika in blokjes
1/4 courgette in blokjes
6 gehakte schijfjes jalopeno’s (Santa Maria potje)
geraspte kaas (ik maak er vaak een kontje aan op)
flinke bos koriander gehakt

bereiding guacamole en salsa: maak de guacamole door het geheel te pureren met een staafmixer. Lepel de ingrediënten voor de salsa door elkaar

bereiding quesadilla’s: besmeer de vier tortilla’s met roomkaas. Hak de schijfjes jalopeno’s fijn en verdeel ze goed over twee tortilla’s.
Beleg verder met de blokjes paprika, courgette en geraspte kaas.
Verdeel daar de gehakte koriander over.
Leg de andere met roomkaas besmeerde tortilla’s op de belegde exemplaren en bak in een droge koekenpan op matig vuur twee minuten aan iedere kant. Keer voorzichtig om met een spatel en druk daarmee de tortilla-quesadilla wat platter.
Wanneer je meerdere maakt is het handig om de oven voor te verwarmen op 125 graden, zodat je de reeds gebakken exemplaren warm kunt houden.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.