Verse lasagne met roquefortsaus, spinazie en ricotta

Verse lasagne met roquefortsaus, spinazie en ricotta

Deze verse lasagne met roquefortsaus, spinazie en ricotta maakte ik voor mezelf, en wat was t lekker. Roquefort is een Franse blauwschimmelkaas genoemd naar Roquefort-sur-Soulzon in de Aveyron. Wanneer je het graag wilt maken voor twee of vier personen, verdubbel de hoeveelheden dan met twee of vier. Voor meer lasagne-recepten klik hier

nodig voor een persoon:
2 verse lasagnebladen
125 ml volle melk
50 g roquefort
15 g bloem
15 g roomboter
zout peper
verse nootmuskaat

voor de spinazie:
1 el olijfolie
200 g spinazie
60 g ricotta
1/2 teentje knoflook

voor op de topping:
25 g geraspte belegen boerenkaas

bereiding lasagne-bladen: kook de lasagnebladen even vijf minuten voor en spoel ze koud in een vergiet.

bereiding roquefortsaus: smelt de roomboter in een steelpannetje. Doe er de bloem bij en laat vijf minuten garen op matig vuur terwijl je roert met een kleine garde. Doe er nu in een keer de koude melk bij (hete melk moet scheutje voor scheutje) en roer met een kleine garde tot de saus begint te binden. Roer nu verder met een kleine pollepel en neem de zijkanten goed mee. Verkruimel er de kaas boven en breng verder op smaak met peper, zout en verse nootmuskaat.
Zet het vuur uit tot gebruik.

bereiding spinazie: fruit de knoflook samen met spinazie op matig vuur in een anti-aanbakpan tot deze geslonken is. Roer er de ricotta door en breng op smaak met zout en peper.

opbouw lasagne: vet een kleine ovenschaal dik in met roomboter. Lepel er wat van de saus in. Leg hierop een voorgekookt lasagneblad. Verdeel er 2/3 van de spinazie over en lepel er twee lepels van de saus op. Leg er het tweede lasagneblad op. Verdeel daar de rest van de spinazie over en verdeel de rest van de roquefortsaus overheen. Verdeel er de boerenkaas over en zet twintig minuten in een oven van 200 graden. Tot de bovenkant mooi bruin is geworden.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.