Dagmenu 104

Gisteren was een dag waarop ik volop in de buitenlucht ben geweest, heerlijk, vandaar dat ik de soep die overgebleven was van afgelopen zondag wel mocht hebben van mezelf zo tussendoor. Lekker heet opgegeten, dat was echt even een geniet-moment. Bij de lidl hebben ze tegenwoordig grote zakken gepelde zonnebloempitten voor een schappelijk prijsje, ik deed er een handje van op mijn ontbijt vanmorgen.

ontbijt: havermoutpap van 45 gram havermout in 11/2 dl plantaardige melk zachtjes laten koken, erdoor 1/2 geprakte banaan, een handje gepelde zonnebloempitten en 100 gram blauwe bessen

Tussendoor: water

lunch: twee volkoren liefde & passie boterhammen, op de een geprakte avocado en zachtgekookt eitje met wat zout, op de ander wat roomboter, 30+ kaas en alfalfa, erbij kwam een glas vers geperste sinaasappelsap van 2 sinaasappels

tussendoor: restje verse stevige groentesoep van afgelopen zondag

tussendoor: water met appel in stukjes met nog wat pompoenpitjes

avondeten voor twee personen: gemarineerde tempé met pindasaus en sesamzaadjes, ik nam 80 gram sobanoodles  per persoon en 500 gram roergebakken broccoli, en sneed ik in kleine roosjes en de geschilde steel in blokjes. Deze blancheerde ik twee minuten in ruim kokend water en roerbakte ik daarna in een el olijfolie waarin ik eerst een klein uitje met geperst teentje knoflook in had gefruit. Het kookwater van de broccoli gebruikte ik weer voor de noodles.

voor de gemarineerde tempé met pindasaus en sesamzaadjes per persoon 125 gram tempé in plakken gemarineerd in sausje van 1/2 el sojasaus, 1/2 el honing, 1/4 limoen sap, 1 teen knoflook geraspt, 1/4 tl sambal oelek.
Dit een half uur marineren in de koelkast. Daarna de plakken gemarineerde tempé bakken in een tl kokosolie op niet te hoog vuur (brand snel aan) gedurende zes minuten.
De tempé uit de pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
Pindasaus voor 1 persoon: In bakvet klein sjalotje zachtjes bakken met teentje knoflook, een grote eetlepel pindakaas met stukjes noot (100 % pure pindakaas ah) hierbij en een el ketjap manis, 1/2 tl sambal oelek, voeg wat warm water tot de juiste dikte, wat over is van de marinade kan er ook bij door, en nog wat limoensap naar smaak.

Dessert was een glas karnemelk (ik vind dat ik te weinig zuivel binnenkrijg, als aanvulling op de kaas en sojamelk  neem ik  tegenwoordig een groot glas karnemelk na het eten)

tussendoor: koffie met gedroogde vijg en een abrikoosje
verder water

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.