Deze soep van hummus met rivierkreeftjes is gemaakt van hummus, waarbij je het gewone basisrecept gebruikt. Hier is daar het recept van. Je kunt natuurlijk ook hummus uit een bakje gebruiken, net wat je wilt. Hij is verrassend lekker, vooral door de olie met gerookte paprikapoeder, wat ook nog eens heel decoratief staat.
Je hebt nodig voor deze soep van hummus met rivierkreeftjes:
voor vier personen:
1 gesnipperde ui
2 tenen knoflook geperst
1 takje rozemarijn
2 el. olijfolie
100 g gele splitlinzen (te koop bij de natuurafdeling bij de AH)
500 mL groentebouillon
200 g hummus (zelf gemaakt of deze)
voor de gerookte paprika-olie:
1 el gerookt paprikapoeder
2 el olijfolie
iets zout
5 el. olijfolie
voor de rivierkreeftjes:
1/2 el olijfolie
1 bakje rivierkreeftjes
1/2 geperst teentje knoflook
voor garnering:
1/2 bosje dille, geplukt
bereiding soep: fruit de ui en knoflook samen met de rozemarijn aan in de olijfolie. Voeg de gele linzen en de groentebouillon toe en kook dit twintig minuten . Haal er daarna de rozemarijn uit en voeg de hummus er aan toe. Pureer de soep met een staafmixer en voeg extra water toe als de soep te dik is. Wanneer je vindt dat er nog peper en zout bij moet, schroom niet. Laat de soep nu niet meer koken.
bereiding gerookte paprika-olie: verwarm de olie in een klein pannetje en voeg er de gerookte paprikapoeder aan toe.
bereiding rivierkreeftjes: verhit de olie in een kleine anti-aanbak-koekenpan en fruit de rivierkreeftjes kort aan met de knoflook.
serveren: schep de soep in (voorverwarmde) borden en verdeel er de rivierkreeftjes over. Schenk er in een mooi straaltje de gerookte paprika-olie over en garneer met dille.