Panna cotta van witte chocolade met frambozencoulis

Deze heerlijke panna cotta met witte chocolade met frambozencoulis, is een erg lekker dessert waar iedereen zich op zal verheugen.

Het voordeel is dat je het helemaal van tevoren kunt bereiden. Ideaal dessert dus voor de feestdagen.

Panna cotta is een Italiaans nagerecht, waarvan de letterlijke betekenis gekookte room is en komt uit het noorden van Italië. De basis-ingrediënten voor panna cotta zijn room, melk, suiker en gelatine. Waar natuurlijk vele variaties op mogelijk zijn.

nodig voor vier personen:

voor de pannacota:

250 ml volle melk
250 ml slagroom
25 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 citroen
6 g gelatine (4 kleine blaadjes van 1,6 gram
150 g witte chocolade

voor de frambozencoulis:

250 frambozen (uit de diepvries supermarkt) ontdooit
50 gram suiker
1/2 doosje verse frambozen

voor de garnering:

verse munt
verse frambozen

pannacotta (voor)bereiding:

Schenk de melk en de helft van de room in een pan en voeg de suiker en vanillesuiker toe. Rasp er de helft van de citroenschil bij en breng aan de kook. Laat de gelatine weken in een kommetje koud water, knijp goed uit, en voeg het bij het melk-roommengsel. Zet het vuur onder het melk-roommengsel uit en los de gelatine er al roerend 1 minuut in op.

Laat daarna 5 minuten afkoelen. Snijd intussen de witte chocolade zeer fijn. Klop de andere helft van de slagroom tot yoghurtdikte en bewaar in de koelkast.
Doe de witte chocolade bij het warme melk-roommengsel en roer goed door zodat alle chocolade goed oplost. Laat afkoelen tot lauwwarm.
Spatel de geklopte slagroom erdoor.
Schep in glazen coupes of wijnglazen, of in bakjes om te kunnen storten. Doe in dat geval er wat plastic folie in om het makkelijker uit de vorm te krijgen, en laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

voor de frambozencoulis:

250 frambozen uit de diepvries
50 gram suiker
1/2 doosje verse frambozen.

frambozen-coulis (voor)bereiding:

Breng twee el water aan de kook met de suiker en doe er de ontdooide frambozen bij. Laat even een minuut koken en pureer het dan in een mengbeker fijn. Wrijf de coulis daarna door een zeef om de pitjes te verwijderen.

serveren:

wanneer je wijnglazen of coupes gebruikt, schep daar dan de couilis op met wat verse frambozen voor garnering. Of stort de bakjes op een mooi bordje en drapeer de saus daarop, met wat verse frambozen erop en een blaadje munt.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.