Dit is maar weer een voorbeeld van hoe ontzettend lekker simpel kan zijn. Een zeer groenterijk vegetarische maaltijd gemaakt van aardappel/ knoflookpuree, roergebakken koolrabi met broccoli, wortel en rode puntpaprika met een worstje met een restje caponata. Hierbij at ik een worstje van de vegetarische slager, wat een erg lekkere combinatie is.
Nodig voor 4 personen:
voor de caponata:
doe de helft van dit recept
voor de aardappel/ knoflookpuree
800 gram kruimige aardappels (bildstar) geschild en in stukken
2 grote tenen knoflook gepeld
25 gram roomboter
1 dl hete melk
peper en zout
voor de groenten-roerbakschotel:
2 el olijfolie
1 grote koolrabi (lidl, mooie grote) geschild en in blokjes
150 gram wortelen geschild en in schijfjes
1/2 broccoli in kleine roosjes en 1/2 stronk geschild in blokjes
1/4 groentebouillonblokje
4 worstjes van de vegetarische slager
bereiding: maak allereerst de caponata, doe in een kom, dek af met vershoudfolie, en zet weg.
Zet de aardappels samen met de tenen knoflook op, breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat 25 minuten koken.
Roerbak intussen de groenten in de olijfolie al omscheppend op hoog vuur en verkruimel 1/4 van de groentebouillontablet erboven. Zet het vuur lager en laat vijftien minuten op halfhoog vuur al omscheppend garen. Bak intussen de worstjes in de olijfolie, eerst op hoog vuur telkens omdraaiend met vleesklem, daarna op lager vuur verder laten bakken.
Giet de aardappels af en stamp ze fijn met de roomboter en de hete melk. Mix met een gewone mixer in een paar seconden een luchtige structuur in de puree (beslist niet langer, anders krijgt het een stopverfachtige substantie) breng op smaak met peper en zout.
Verwarm de caponata weer op in een koekenpan.
serveren: schep de puree op vier voorverwarmde borden, daarnaast de roergebakken groenten, de caponata en leg er de vegetarische worsjes naast.
Erg lekker !!