Hier volgt een slank menuutje.
Niet echt een dagmenu, maar meer een gewoon diner-idee
Voorgerecht;
Garnalencocktail van avocadomousse met een topping van crème fraïche met dragon, (recept van afgelopen 20 december als amuse, voor voorgerecht hoeveelheid verdubbelen)
Tweede voorgerecht;
Daarna de overgebleven Minestra Di Papate e Carote.
Minestra Di Papate e Carote is een Italiaanse aardappel/wortelsoep. Superlekker !
nodig voor 4pers;
300 gram aardappels
300 gram wortels
1 stengel bleekselderij
1 ui
25 gram boter
1 liter kippenbouillon
1 kleine teen knoflook
10 blaadjes salie +12 voor op korstdakje
2 el olijfolie
20 gram parmazaanse kaas
Zout en gemalen peper
1 el citroensap
Honing of gembersiroop
Bereidingswijze;
Breng de kippenbouillon aan de kook. Schil de aardappels en snijd in blokjes. Pel de ui en snipper deze in stukjes.
Laat de boter smelten in een soeppan voeg de gesnipperde ui toe en laat deze glazig fruiten. Voeg de rest van de groenten toe en schud met de pan zodat alle groenten bedekt zijn met boter. Giet er de hete bouillon toe en laat met deksel op de pan 25 minuten koken. Breng op smaak met citroensap en honing of gembersiroop.
Afmaken en serveren;
Pel de knoflook en jak deze fijn, ontdoe de salie van de steeltjes en hak grof. Verhit olie in de pan en bak eerst de salie in een koekenpan voeg daarna de knoflook toe, niet op te hoog vuur.
Roer het Saliemengsel door de soep en strooi er wat Parmazaanse kaas over bij het uitserveren.
Voor het hoofdgerecht 2 zalmfilets bestreken met mengsel van sojasaus, honing en knoflook en 10 minuten gegrild onder de gril. Dit op een bedje van een koolrabi in blokjes gebakken in olijfolie samen met een klein sjalotje, teentje knoflook en daar een half blik linzen doorheen warmen en op smaak brengen met citroensap en gehakte peterselie en rucola.
Het dessert; 125 gram ricotta (magere Italiaanse kaas) losroeren met honing en in twee kleine ovenschaaltjes scheppen hierover wat honing druppelen en 15 minuten onder de grill bruin laten kleuren.
Doe er wat granaatappelpitjes over