Knolselderijsoep met kerriekruim, serranoham en gekaramelliseerde appel

Hier volgt het recept van een heerlijke soep. Deze soep is gemaakt door manlief
Ik heb zelden zo’n lekkere soep geproefd, en het ziet er ook nog súper feestelijk uit.
Het recept komt van 24-kitchen.

Ingrediënten;
1 ui
olijfolie
1 kleine knolselderij
2 blaadjes verse laurier
1 takje rozemarijn
750 ml kippenbouillon
1 flesje witbier
100 ml slagroom

Voor de kerriekruim
125 ml fruitige olijfolie
1 el kerriepoeder
6 el broodkruim of panko

Voor de  gekarameliseerde appel
4 appels
2 el tafelsuiker

Opmaak bord
4 bosuitjes
4 dun gesneden plakken serranoham
4 el zure room

Extra nodig
pommes parisienneboor
staafmixer
ijskoud water

Bereiding:
’s Middags voorbereiden
Knolselderijsoep
Pel en snipper de ui grof.
Schil en snijd de knolselderij in dobbelstenen van 1,5 -2 centimeter.
Verwarm olijfolie in een (soep)pan en fruit de ui glazig. Voeg knolselderij, laurier en rozemarijn toe, blus af met bouillon en breng aan de kook. Laat 12-15 minuten zachtjes koken tot de knolselderij gaar is. Voeg het witbier en de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Haal de rozemarijn en laurier uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer. Schenk door een zeef in een schone pan en breng indien nodig op smaak met een beetje zeezout.

Kerriekruim:
Verwarm de olijfolie op laag vuur in een sauspan of sauteuse, voeg de kerriepoeder toe en verwarm circa 2 minuten (myoteren). Schenk vier eetlepels kerrieolie door een zeef en houd apart voor de eindbereiding. Voeg het broodkruim toe aan de resterende olie, verwarm nog 1 minuut en meng goed door elkaar.

’s Avonds afmaken:

Snijd de bosuitjes in lange schuine dunne plakjes en bewaar ze in ijskoud water
Rol de plakken serranoham op en snijd ze in smalle repen, en roer de zure room los.
Verwarm de knolselderijsoep en mix schuimig met de staafmixer.
Schil de appels en boor er met de parisienneboor 7 bolletjes per persoon uit.
Verhit iets olijfolie in een kleine bakpan en bak de appelbolletjes tot ze iets goudgeel kleuren, voeg de suiker toe en laat op middelhoog vuur in 3-4 minuten karamelliseren.

Opmaak bord:
Leg de appelbolletjes in een (voorverwarmd) diep bord, leg de reepjes serranoham en bosui erop. Schenk er zoveel soep langs zodat je het garnituur nog ziet en verdeel er kerriekruim over. Lepel de zure room en kerrieolie rondom.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*