Verse aspergesoep met rivierkreeftjes

Verse aspergesoep vinden wij hier thuis erg lekker, vooral wanneer de bouillon getrokken wordt van de schillen en afgesneden kontjes van de asperges.Zet deze minimaal drie uur op een spaarbrander en je soep krijgt een heerlijke aspergesmaak aan je soep. Ik nam hiervoor de buitenbeentjes van AH, 4,95 de kilo, en heerlijk, ik heb ze ook gebruikt als hoofdgerecht, lekker mals en geheel draadloos.
Deze aspergesoep maakte ik als onderdeel van de Paasbrunch, bij de liefhebbers kwam er kleingesneden ham in de soep, bij de rest, incluis moi rivierkreeftjes

recept voor vier personen:
1 kilo geschilde witte asperges in stukjes van 2 cm  (schillen en kontjes bewaren voor de bouillon)
750 ml water
bouillonpoeder voor 1/2 liter om de soep niet te zout te maken
50 gram roomboter
50 gram bloem
125 ml kookroom
1 handje fijn gehakte peterselie

voor(bereiding): breng het water met de schillen en de kontjes aan de kook en laat op een spaarbrander minimaal drie uur trekken.
Giet de bouillon door een zeef en zet weer op het vuur, voeg er de bouillonpoeder aan toe. Kook er de aspergestukjes in gedurende 15 minuten. Haal ze er met een schuimspaan uit en doe tot gebruik in een kom. Smelt roomboter in een ruime pan en voeg er de bloem aan toe en roer door met een garde gedurende twee minuten, neem een kleine pollepel en roer de roux ook langs de kanten van de pan bij de rest. Pak nu weer de garde en roer soeplepel voor soeplepel de hete bouillon erbij, en roer door tot de gebonden, en voeg er dan de volgende lepel aan toe. De laatste paar deciliter bouillon kunnen er in een keer bij gevoegd worden. Doe er de room bij, en de peterselie, roer goed door. Voeg er de gekookte aspergestukjes bij en roer nog evendoor. Voeg er toppings naar wens bij zoals, klein gesneden ham, garnaaltjes, rivierkreeftjes, ei etc.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.