Dit wordt een compleet weekend-eetdagboek, onderverdeeld in Dagmenu 64:
Zaterdag gingen we uit eten en zondag was een dag waarop we hebben uitgeslapen en laat ontbeten, dus gebruncht hebben. Verder een dag om het qua calorieën een beetje rustig te houden, een soort van balansdag.
Ontbijt zaterdag: bananen-pancakes van
50 gram havermout
1/2 tl bakpoeder
1 eitje
1 banaan
1 bakringmet kokos en blauwe druiven.
Pureer de ingrediënten voor de pannenkoekjes met de staafmixer en bak er 3 pannenkoekjes van door middel van een bakring
.Lunch: pompoensoep (site)met naanbrood en kant en klare humus met daarop verse koriander
s’Avonds uit eten bij Ries in Den Bosch
Ontbijt zondag: 2 volkoren boterhammen met roomboter en rosbief (alleen zondag eet ik broodvlees, en dan zo onbewerkt mogelijk) en eentje met frambozenjam. Dit met een lekker zachtgekookt eitje en een glas versgeperst sinaasappelsap.
Lunch: restje pompoensoep
Avondeten voor 3 pers: ratatouille van 1 aubergine in stukjes, 4 bosuitjes, courgette, 4 paprika’s en 2 gehakte tenen knoflook bakken, daar 1 blik tomatenstukjes door, 1 tl sambal en 1 tl kaneel 20 minuten zachtjes laten stoven. Dit aten we met gekookte gierst, feta, en een salade. Hierbij dronken we een droge witte wijn.
Gierst is het oudste graan ter wereld en is glutenvrij, alleen mensen met een glutenintolerantie kunnen er wel op reageren alsof er gluten in zitten. Het heeft een heerlijke smaak, is erg voedzaam en lijkt qua structuur wel wat op bulgur.
Tussendoor: koffie met niks erbij, en later op de avond een droge witte wijn.