Spaghetti met tomatensaus, ansjovis en geroosterde zalm met kruidige dyonmosterd

Wat moeten we vanavond nou toch weer eten, ik weet het vanavond wel. Dit recept wordt inmiddels regelmatig gemaakt door velen in mijn omgeving. Een “gouwe ouwe”, onderdeel van een van mijn vele dagmenu’s , en daarom lastig te vinden. Maar die eigenlijk ook een plekje in de picture verdiend. Te lekker om te vergeten.

Nodig voor 4 personen:

350 gram spaghetti met gegrilde zalm uit de oven met een saus van; 1/2 blikje ansjovisjes in stukjes, 4 grote gehakte knoflooktenen, fijngesneden uitje 10 minuten gesmoord in olijfolie, dan blik tomaten op sap toevoegen (stamp de tomaten fijn met stamper) en afblussen met een glas droge witte wijn. Voeg er eventueel nog wat gehakte olijven en kappertjes door.
Laat een beetje inkoken. Hak een bosje peterselie fijn en roer door de saus. Breng op smaak met gemalen peper. Zout kun je achterwege laten omdat de saus al behoorlijk aan de zoute kant is door de ansjovisjes.
Voor het grillen van de zalm (je hebt maar twee moten nodig) bestrijk de zalm met dyonmosterd losgeroerd met olijfolie en peterselie en wat limoensap. Gril in 10 minuten nét gaar. Verdeel de spaghetti over 4 borden en verbrokkel boven ieder bord grof een halve zalm.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.