Asperges met ei, boter en vegetarische schnitsel

Asperges met ei, boter en vegetarische schnitsel

De asperges zagen er weer zo aanlokkelijk uit, ik kocht deze keer een pond voor twee personen in plaats van een kilo. We aten de asperges met ei, boter en vegetarische schnitsel. Met de in de oven gebakken krieltjes met rozemarijn en zeezout was het ook eigelijk wel voldoende.
Al vond ik deze witlof-salade er ook wel lekker fris bij smaken.
De schnitzel die we erbij aten is de ‘Auf Wieder Schnitzel’ van de Vegetarische slager, lekker krokant en smaakt erg lekker.
Voor deze asperges met ei, boter en vegetarische schnitsel heb je nodig:

voor twee personen:
2 ‘Auf Wiederschnitzels’ van de Vegetarische slager
2 el olijfolie

voor de geroosterde krieltjes:
500 g kleine krieltjes
takje rozemarijn naaldjes gehakt
zeezout
2 el olijfolie

voor de asperges:
500 g witte asperges geschild en 2 cm van onderkant verwijderd
2 hardgekookte eieren nog wel warm
25 g roomboter

!! verwarm de borden voor in een gootsteen met heet water en droog voor gebruik af.

bereiding krieltjes: schud de krieltjes om met de gehakte rozemarijn, zeezout en olie. Verdeel ze over een bakplaat bedekt met bakpapier en bak de krieltjes in 30 minuten gaar. Intussen ga je verder met de asperges.

bereiding asperges: twintig minuten voor einde baktijd krieltjes kook je de asperges in twintig minuten gaar in kokend water. Intussen begin je met de schnitsels.

bereiding schnitzels: verhit de olie in de pan en bak de schnitzels in tien minuten om en om lekker krokant.

eieren en boter: smelt intussen de boter in een steelpannetje en prak de eieren fijn in een diep bord.

serveren: verdeel de asperges over de borden, leg er de aardappeltjes naast, verdeel het eimengsel over de asperges en breng op smaak met wat zout. Giet de gesmolten boter over het ei en de asperges.

Lekker met witlofsalade

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.