Bonenburger met kaas en salade

Bonenburger met kaas en salade

Deze bonenburger met kaas en salade is niet moeilijk te maken, en er zijn vele varianten. Ik maakte ze oa van zwarte bonen, kaas en havermout  Ik kon hiervoor mooi de rest van de zwarte bonen en restjes kaas opmaken die nog in de koelkast lagen.
Ik at het met rauwkost-salade en gegratineerde bloemkool uit de oven. De stronk van de bloemkool verwerkte ik niet in de ovenschotel maar hier in onderstaande salade.
Voor deze bonenburger met kaas en salade heb je nodig:

voor 2 personen:
200 g uitgelekte zwarte bonen uit blik
1 geperste teen knoflook
4 el havermout
50 g geraspte harde kaas naar keuze
1 tl sambal oelek

voor de rauwkost:
1 stuk bloemkoolstronk in stukjes
1 rode paprika in stukjes
1/2 komkommer zonder zaad in stukjes
2 el appelazijn
1 flinke tl honing
iets zout en peper

bereiding burgers: pureer met een staafmixer de ingrediënten voor de burgers. Maak van de stevige substantie er platte schijven. Bak ze in 1 el olijfolie aan weerskanten bruin op niet al te hoog vuur in acht minuten.

bereiding rauwkost: klop de dressing en hussel er de rauwkost doorheen.

Tip: ook lekker om als kleine balletjes te serveren met lekker sausje

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.