Deze drie kleuren stamppot maakte ik gisteren van een ratjetoe aan groenten. Maar wel zo lekker dat ik er de volgende keer de groenten op koop.
De stamppot bestaat uit spruitjes, winterwortel, knolselderij en wat aardappels.
Erbij serveerde ik een kippen burger, maar daar kan natuurlijk alles bij wat je wenst, van vleesvervanger tot runderlapje.
Kijk voor meer stamppotrecepten eens hier
Voor deze drie kleuren stamppot heb je nodig:
voor twee personen:
250 g spruitjes ontdaan van kontjes en buitenste velletje
300 g winterwortel geschild in kleine stukjes (zodat ze even snel gaar zijn als de spruitjes)
300 g knolselderij in stukken
300 g kruimige aardappels in stukken
kruidenzout (bv deze)
25 g roomboter
hete melk
bereiding: zet de aardappels op samen met de knolselderij (in een pan), en wanneer deze koken zet je het vuur eronder zacht en zet je de wortelstukjes op samen met de spruitjes (deze samen koken in een pan)
Zet ook de groenten zacht wanneer het water kookt
Na twintig minuten zijn zowel de aardappels/ knolselderij als de groenten gaar.
Giet af en voeg de aardappels met knolselderij bij de groenten.
Stamp het samen met de boter hete melk tot een smeuïge stamppot en breng op smaak met kruidenzout.
Serveer met een vleesje of vleesvervanger naar smaak en jus (ik gebruik altijd deze)
De Britten eten dit op Boxing Day en noemen het dan bubble and squeak. Ze prakken alle restjes van Eerste Kerstdag en bakken dit op. https://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/bubble-squeak/
Lekker hoor!