Deze Quesadilla’s met prei en kruidenroomkaas zijn heerlijk als lunch. Je besmeert voor deze quesadilla’s (volkoren) tortilla’s met kruidenroomkaas, belegt het met dun gesneden prei en vervolgens bedek je het geheel met geraspte belegen (30 +) kaas. Om en om bakken in een droge anti-aanbakpan en klaar ben je. Quesadilla’s zijn voor de Mexicaanse keuken wat tosti’s zijn voor de Nederlandse keuken. Letterlijk betekent quesadilla dus eigenlijk ‘kaasdingetje’.
Maïs is zo’n beetje het basisvoedsel in Mexico, en maïsmeel wordt gebruikt om tortilla’s en taco’s van te maken. Doordat het maïs in Mexico min of meer de plek van graan heeft ingenomen is de Mexicaanse keuken een geliefd alternatief voor mensen die lijden aan coeliakie.
Meer recepten van quesadilla’s kijk hier.
Voor de quesadilla’s met prei en kruidenroomkaas heb je nodig voor twee personen:
4 (volkoren) tortilla’s medium grootte
kruidenroomkaas naar keuze
gemalen verse peper uit de molen
100 g geraspte belegen (30+)kaas
1/4 prei in heel dunne reepjes
bereiding: besmeer twee tortilla’s met dik kruidenroomkaas, beleg met de prei reepjes. Verdeel hier de geraspte belegen kaas over. Plaats de andere tortilla’s op de belegde exemplaren en bak ze op niet te hoog vuur in een anti-aanbak pan, daarbij af en toe de bovenkant pletten met spatel.
Draai om wanneer de onderkant krokant is en bak de andere zijde. Doe hetzelfde met het tweede exemplaar.
Snijd de quesadilla’s met een pizzasnijder door.