Risotto met verse asperges en zalm

Risotto met verse asperges en zalm

Ze zijn er maar even, de verse asperges. Ik maakte er deze keer risotto met verse asperges en zalm mee. De zalm blijft behoorlijk rauw van binnen, daarom gebruikte ik zalm van sushi-kwaliteit. Voor meerdere risotto’s kijk vooral eens hier
Voor deze risotto met verse asperges en zalm heb je nodig:

voor 2 personen:
130 g risotto
20 g (gras)roomboter
1 sjalotje
1 geperste teen knoflook
1/2 glas sauvignon (droge witte wijn)
400 ml kokend hete bouillon
30 g parmezaanse kaas
3 el verse dille (alleen de naaldjes)

voor de asperges:
600 g witte asperges geschild ontdaan van kontjes en in stukken van 2 cm

voor de zalm:
1 el olijfolie
2 kraakverse zalmmoten zonder huid van 80/ 100 g (sushi-kwaliteit)
zeezout

bereiding risotto: verhit op matig laag vuur de roomboter en fruit de sjalot en de knoflook in de boter tot deze er glazig en glanzend uitzien, dit duurt vijf minuten. Doe er nu de risotto bij en roer op matig vuur tot de korrels glazig worden. Blus de risotto af met de witte wijn en zet het gas nu laag. Roer door tot de witte wijn bijna is opgenomen, doe er een scheut hete bouillon bij en roer tot de bouillon is opgenomen, herhaal dit totdat alle bouillon is opgenomen en de risotto met elkaar circa 25 minuten zachtjes heeft gekookt en de korrel al dente, maar wel gaar is. Voeg er dan de parmezaanse kaas aan toe en twee eetlepels van de dille-naaldjes.
Wanneer je met de risotto begint zet je meteen de asperges op.

bereiding asperges: kook de asperges in stukjes gedurende vijftien minuten, en voeg de kopjes er pas de laatste vijf minuten aan toe. Giet af en voeg aan de risotto toe wanneer deze klaar is.

bereiding zalm: bestrooi de zalm met zeezout en schroei de zalm aan beide kanten in totaal vijf minuten. De zalm hoort rood te blijven van binnen.

serveren: verdeel de risotto over twee voorverwarmde diepe borden, garneer met verse dille en leg er de zalm op.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.