Manchego di melanzane

Manchego di melanzane

We hebben wederom onze vakantie geboekt naar Griekenland, we gaan dit jaar naar Rethimnon op Kreta, iemand van jullie ooit geweest? Er zijn daar vele goede taveernes te vinden.
We zijn dol op de Griekse eilanden. Vanwege de cultuur, de vriendelijke mensen en vooral ook vanwege het heerlijke eten. Dol ben ik op hun aubergine-gerechten, en stuffed peppers en tomato’s.
Hieronder heb ik als home-allone-dinner deze Manchego di melanzane gemaakt. Een variant op het bekende parmigiana di melanzane.
Heerlijk met knapperig stokbrood met Griekse tzatziki en een Griekse salade

1/2 rode ui
1 teentje knoflook
1/4 gedroogd pepertje
1 middelgrote aubergine in kleine blokjes
2 el olijfolie extra vergine
1 dl tomatensaus
1/2 el tomatenpuree
1 flinke hand verse basilicum
1/2 bol mozzarella
40 g manchego
garnering: gehakte peterselie

voor de salade:
1 mooie rijpe trostomaat in parten
1/4 groene paprika in repen
1/4 rode ui in halve ringen
stukje komkommer in partjes
4 lichtgroene blaadjes botersla
voor de dressing:
2 el extra vergine olijfolie
1/2 el balsamico
mespuntje suiker
peper en zout
groene olijven

bereiding: snipper sjalotje en snijd de knoflook in schijfjes. Laat dit zachtjes fruiten in de olijfolie gedurende vijf minuten. Doe er de blokjes aubergine bij en zet het vuur hoog. Bak de aubergine vijf minuten op hoog vuur mee. Verkruimel er het kleine stukje gedroogde peper boven, voeg er de oregano aan toe, de tomatenpuree en de tomatenpulp of passata, en laat twintig minuten zachtjes stoven.
Verdeel in een een-persoons-ovenschaal het aubergine-mengsel, daarop wat mozzarella, daarop weer wat aubergine, en eindig met wat mozzarella en de geraspte manchego.
Zet zo’n twintig minuten in een oven van 200 graden.

voor de salade: klop een dressing van de ingrediënten in een kleine schaal, schep de salade door de dressing.

Eet hier knapperig stokbrood bij met de salade en Griekse tzatzik

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.