Rode linzensoep met koriander

Rode linzensoep, een echt herfstig maar tegelijkertijd ook wel weer een zomers ogend vrolijk gerecht. Lekker als voorgerecht, maar ook als lunch met een knapperig pitabroodje met pittige humus en koriander.

Je hebt nodig voor vier tot 6 personen:
olijfolie
1 gesnipperde ui
4 tl paprikapoeder mild
1 liter kippenbouillon  of groentebouillon
300 gram rode linzen
3 grote tomaten ontveld en in stukjes
citroensap naar smaak
peper en zout
koriander fijngehakt of peterselie

Bereiding: verhit de olie, en fruit de ui tot deze begint te kleuren. Roer er de tomatenblokjes door samen met de paprikapoeder. Voeg vervolgens de bouillon en linzen toe en laat ongeveer 30 minuten koken. Roer de soep zodat er een gladde soep gebonden ontstaat. Proef de soep of er ook nog citroensap, peper en zout aan toegevoegd moet worden. Roer er voor het opdienen de koriander of peterselie door

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*