Dit heerlijke voorgerecht van torentje van garnalen met ananas is naast dat het erg lekker en fris is, ook nog eens erg gezond, én koolhydraatarm. Het ideetje voor dit gerechtje kwam van de site ‘Leuke recepten’
Manlief die kookte, en heerlijk dat hij dat kan. Volksstammen dames azen nu op mijn man, en dat snap ik. Ik ga hem vanavond aan de ketting leggen denk ik ?
Je kunt voor dit gerecht Hollandse garnalen gebruiken, maar ook rivierkreeftjes of roze garnalen. In plaats van ananas kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld mango. Houd je niet van garnalen, dan kun je voor dit recept ook heel goed gerookte kipfilet gebruiken.
Een erg veelzijdig recept is dit dus eigenlijk, waar je vele kanten mee op kunt.
Leuk weetje is dat alhoewel garnalen in het water leven, ze amper zwemmen.
Om voort te bewegen gebruiken ze vooral hun poten; garnalen hebben er tien. Meestal lopen ze op hun achterste poten over de zeebodem, waarmee ze zoeken naar voedsel. Hun voorste poten hebben soms schaartjes; daarmee kunnen ze voorwerpen oppakken.Voor meer heerlijke voorgerechten kijk vooral eens hier.
voor twee personen:
100 g Hollandse garnalen
1 blikje ananas op eigen sap of 150 g mango in stukjes
1 mooie avocado
1 limoen
1/2 rode peper zonder zaad
2 el geroosterde sesamzaadjes
optioneel:
verse dille
bereiding: snipper het uitje en hak de rode peper fijn. Snijd de avocado in kleine blokjes. Snijd ook de garnaaltjes iets kleiner. Doe met elkaar over in een kom. Knijp er de limoen boven uit.
Verdeel de salade in een bakring op twee mooie bordjes (de Action heeft leuke voor leuk prijsje) en serveer.
Garneer eventueel met verse dille.