Gezonde ontbijtgebakjes

Gezonde ontbijtgebakjes

Deze gezonde ontbijtgebakjes zijn zo lekker en heel simpel te maken. Je maakt ze door eerst een bodem te maken van havermout, banaan en noten. Deze stamp je goed aan op een bordje in een bakring. Hierop komt 5% of volle Griekse yoghurt en daarop iedere dag ander fruit naar keuze en voilâ. Een dagje kiwi of blauwe bessen, dan eens frambozen, appel, mango of passievrucht etcetera. Of een combi daarvan, plenty keuzes.
Havermout is een gezonde toevoeging aan het dagelijks eetpatroon, omdat het heel goed is voor de spijsvertering. Het regelmatig eten van havermout helpt mee om het cholesterolgehalte omlaag te brengen. Het ontbijt wordt in de ons omringende landen overal anders genuttigd, lees er hier meer over. Voor meer ontbijt-suggesties klik hier
Voor deze gezonde ontbijtgebakjes heb je nodig:

voor een persoon:
35 g havermout
35 g ongezouten noten gehakt
1/2 banaan
2 el Griekse yoghurt 5 of 10 % vet
fruit naar keuze
bakring

bereiding: stamp de noten fijn in een vijzel. Prak de banaan samen met de havermout en de gestampte noten tot een smeuïge massa. Plaats de bakring op een bordje en druk goed aan met een lepeltje. Schep er de Griekse yoghurt op en verdeel er fruit naar keuze over.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.