Dagmenu 66

Vandaag organiseren we een stampotjesbuffet voor twee stel vrienden vanavond, Manlief maakt een heerlijke amuse, welke hij ook op de kookclub heeft gemaakt. Als dessert maak ik een heerlijk warm en fruitig hapje voor bij de koffie.

Mijn eetdagboek van gisteren:
Ontbijt: Ik ben de dag begonnen met een pannenkoek van 35 gram boekweitvlokken (natuurvoedingswinkel) 1 ei en een banaan pureren, beslag in koekenpan doen, dan om en om bakken in el olijfolie. Dit met een halve kaki geschild en in plakjes, er een klein beetje citroensap over druppelen, de kaki is erg zoet. Dit met een piepklein beetje dadelstroop voor het plaatje, want t is al zoet genoeg.

Lunch: kaasfondue met volkorenbroodje, hiervoor een spanen doosje camembert Rustique nemen, geruiten doek uit doosje verwijderen, kaas weer terugplaatsen in doosje. Kruislings inkerven, hier rozemarijnnaaldjes indrukken, er 1 teen knoflook boven uitpersen. Giet er wat witte droge wijn over en zet op met bakpapier beklede bakplaat, laat 20 minuten smelten in een oven van 180 graden. Serveer met knapperig brood, scheur er stukjes af en doop lekker in de fondue.
Wij aten dit met twee personen met nog wat mango/ komkommersalade wat nog over was van gisteren.

Tussendoor: water en een handje cashewnoten

Avondmaaltijd: voor 4 personen: restje broccolirijst van gisteren met: veel groenten in plakken en reepjes op hoog vuur bakken (1 1/2 courgette, 5 paprika’s (in verschillende kleuren) 4 lenteuitjes, 1/4 groene kool, 3 tenen knoflook, dit met kwart bouillontablet erboven verkruimeld en 2 tl sambal, broccolirijst erdoor nog even mee bakken, dan  nog een blik kidneybonen erdoor, dit warm je nog even mee.

Tussendoor: koffie met volkoren koekje

Tussendoor: 2 wijntjes met 2 toastjes met pecannoten-spread (noten in blender, hier wat citroensap, klein beetje olie met snufje zout) 1 handje tortillachips

s’nachts wakker; banaan met water

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*