Dit heerlijke broodje makreel met appel en rode peper is heerlijk fris en bevat alleen vet van de makreel. Ik neem hiervoor graag de mini-ciabatta broodjes van de Lidl, maar je kunt ook een ander broodje naar keuze nemen natuurlijk.
Ik vul het broodje met de salade door de halve broodjes in te drukken en er zo bakjes van te maken. Ik gebruikte makreel uit blik. Voor meer lunch-ideeën, klik hier.
Het advies is om 1 keer per week vis te eten. Daarbij maakt het helemaal niet uit of je kiest voor verse vis of vis uit blik. Al heeft vette vis zoals makreel, haring, zalm en sardines wel de voorkeur. Dit omdat er meer goede vetzuren (omega 3-vetzuren) in zitten die beschermen tegen hart- en vaatziekten.
Voor dit broodje makreel met appel en rode peper heb je nodig:
voor twee personen:
1 klein Elstar appeltje
1/2 uitje gesnipperd
2 kleine blikjes makreel
1/2 rode peper gehakt zonder zaadjes
1/2 tl gedroogde dille
2 harde broodjes naar keuze
bereiding: laat de makreel uitlekken in een zeef en doe over in een schaaltje. Prak fijn en vermeng met de ui, appel, rode peper en dille. Snijd van de harde broodjes ruime kapjes en druk de andere helften in tot bakjes. Vul ze hoog op met de makreelsalade en doe er de kapjes op.