Volkoren pannenkoek met bananenmousse en frambozencoulis

Volkoren pannenkoek met bananenmousse en frambozencoulis

Dit ontbijt van volkoren pannenkoek met bananenmousse en frambozencoulis is een heerlijke manier om de dag mee te beginnen.
Ik maakte het van volkorenmeel dat veel meer vezels bevat. Wat je ook kunt doen is de frambozen pureren met de banaan. Dan heb je helemaal geen extra zoet nodig.
Een heerlijke manier om jezelf een gezonde boost te geven aan het begin van de dag. Voor meer pannenkoek-suggesties kun je hier terecht.
Voor deze volkoren pannenkoek met bananenmousse en frambozencoulis heb je nodig:

voor twee personen:
voor de coulis:
1 doosje diepvries frambozen
1 el ahornsiroop of honing

voor de pannenkoeken:
70g volkoren meel
1 ei
1 tl bakpoeder
zoveel plantaardige melk als nodig

2 bananen
70 g verse noten

bereiding frambozencoulis: ontdooi de frambozen door deze te ontdooien in een kom met kokend water. Giet af en doe terug in het kommetje, voeg er de ahornsiroop of honing bij en pureer met de staafmixer.

bereiding pannenkoeken: klop een niet al te dun maar ook niet te dik beslag van het meel, de bakpoeder, het ei en zoveel plantaardige melk als nodig.
Verhit de olie in een anti-aanbakpan , giet de helft van het beslag erin en bak de pannenkoek op matig hoog vuur tot de bovenkant droog is, Keer de pannenkoek en bak ook de andere kant nog enkele seconden. Bak op dezelfde manier nog een pannenkoek terwijl je de eerste warm houdt onder aluminiumfolie. Pureer de bananen met een staafmixer en verdeel over beide pannenkoeken.
Rol ze op en verdeel er wat van de frambozencoulis over. Garneer met verse noten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.