Gegrilde ananas met papaja en mascarpone

Angelique Schmeinck is onze favoriete meesterkok, zij maakt de heerlijkste gerechten, die door het gebruik van veel vers fruit en groenten niet alleen lekker zijn, maar ook gezond en niet zwaar.
Manlief maakte er dit prachtige plaatje van.

6 gedroogde abrikozen
100 ml ahornsiroop
1 ananas
1 el olijfolie
1 papaja met oranje vruchtvlees
2 passievruchten
2 el limoncello
250 g mascarpone
4 takjes basilicum

ronde steker
meloenboor/pommes parisienneboor
spuitzak met gladde spuitmond

Middags voorbereiden
Abrikoos
Wel de abrikozen in lauw water tot ze zacht zijn en halveer ze. Een nacht wellen is het beste. Verwarm de ahornsiroop, voeg de abrikozen toe en verwarm ze circa 5 minuten.
Ananas
Snijd de ananas met schil in 4 plakken van circa 7 millimeter dik. Verwijder de schil en harde kern, dit kan met een ronde steker of mesje.

Papaja
Halveer de papaja, verwijder de zaadjes en boor er met de meloenboor bolletjes uit. Besprenkel de bolletjes met limoncello en bewaar afgedekt in de koelkast voor de eindbereiding.

Passievrucht
Halveer de passievruchten, lepel het vruchtvlees er uit en hak de pitjes fijn.

’s Avonds afmaken
Mascarpone
Roer de mascarpone glad en zacht en schep de mascarpone in een spuitzak met een kleine gladde spuitmond.

Ananas
Bestrijk de plakken ananas aan één zijde licht met olijfolie. Verhit een grillpan en gril de ananas op de met olijfolie ingestreken kant tot de grillstrepen goudbruin zijn.

Opmaak bord
Leg een plak ananas op het bord en verdeel op de rand van de ananas de papajabolletjes, abrikoos, toefjes mascarpone en lepel er passievruchtsap en pitjes over. Steek blaadjes basilicum in de mascarpone. Lepel de ahornsiroop er langs.

bron: Angelique Schmeinck van ‘Impress Your Friends’

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*