Griekse tzatziki

Tzatziki, ik heb me er helemaal ongans aan gegeten op vakantie. Ik ben er zo aan verslaafd dat ik het thuis precies zo probeer te krijgen.
De Griekse yoghurt in Griekenland is dikker en zachter van smaak, veel minder zuur dan bij ons, en voornamelijk van schapenmelk. Deze tzatziki heb ik gemaakt van de Griekse yoghurt van de AH van het merk ‘Yogood’ welke ook in een schapenyoghurt-variant te koop is.

versie 1: Zo maakte ik de tzatziki:
Ik heb 500 gram Griekse yoghurt van het merk ‘Yogood’  een nachtje laten uitlekken om hem minder zuur te maken, net als die in Griekenland.
1/2 grof geraspte komkommer, het vocht in theedoek uitgeknepen en eveneens een nacht verder laten uitlekken.
De dikke yoghurt met de uitgelekte komkommer door elkaar geroerd, twee geperste tenen knoflook door gedaan en smeuïg gemaakt met limoensap tot het lekker fris smaakte.
Er nog wat water aan toe gevoegd (wordt t lekker zacht van smaak van) zout en mespunt suiker (tip van Dimitri) schep in een plat schaaltje en giet er een beetje Griekse olijfolie over.
Op deze manier kwam de tzatziki goed overeen met die uit Griekenland.

versie 2 simpeler en ook heel lekker zacht van smaak, deze yoghurt is zo zacht van smaak dat uitlekken niet nodig is;
voor vier personen:
2 bakjes ‘Yogood’ yoghurt geheel op basis van schapenmelk (groen etiket)
2 tenen knoflook
1/2 komkommer geraspt op grove rasp
1/2 tl zout
1 el Griekse olijfolie extra vergine
1 el limoensap
1/2 tl suiker

bereiding: roer de yoghurt in een kom. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer en voeg bij de yoghurt, Doe er het zout bij, de limoensap, suiker en de Griekse olijfolie en roer door. Proef of er nog wat zout of limoensap door moet.
Ik vind deze tzatziki niet onderdoen voor de eerste

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*