Griekse tzatziki

Griekse tzatziki

Griekse tzatziki, ik heb me er helemaal ongans aan gegeten op vakantie. Ik ben er zo aan verslaafd dat ik het thuis precies zo probeer te krijgen.
De Griekse yoghurt in Griekenland is dikker en zachter van smaak, veel minder zuur dan bij ons, en voornamelijk van schapenmelk. Deze tzatziki heb ik gemaakt van de Griekse yoghurt van de AH van het merk ‘Fage Total’ van AH 5 % vet. De helft minder vet dan in de gewone Griekse yoghurt maar nog steeds lekker smeuïg.
Nieuwsgierig naar meer Griekse gerechten? neem dan hier eens een kijkje

nodig voor 4 personen:
300 ml Fage Total Griekse yoghurt 5 % vet
2 tenen knoflook geperst
1/2 komkommer geraspt op fijne rasp
1 tl zeezout gemalen
versgemalen peper
1 el vers gehakte dille, alleen de naaldjes
1 el gehakte verse munt
2 el Griekse olijfolie extra vergine

bereiding: rasp de halve komkommer op een fijne rasp en maal er wat zeezout over. Laat vijf minuten staan, knijp de komkommer daarna goed uit en roer door de yoghurt in een ruime kom. Doe er de geperste knoflook bij, de kruiden, de Griekse olijfolie en roer door. Proef of er nog wat zout of peper door moet. Gebruik gerust meer kruiden wanneer je dat wilt.
Serveer met nog wat olijfolie en verse dille en munt.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.