Ik heb deze tonijnsalade met koekkruiden lang geleden voor het eerst gegeten op een feestje bij een vriend van ons. Het is een familieklassieker geworden. Heerlijk op een toastje, cracker, rijstwafel of op een broodje.
De combinatie van tonijn met koekkruiden is een wonderlijke, maar wel lekker. Kijk voor meer lekkere hapjes eens hier.
Er zijn meerdere mogelijkheden met tonijn uit blik, zoals je hier kunt zien.
Tonijn wordt samen met zalm en haring het meest gegeten qua vis. Vis bevat vitamine A, B2,en D en mineralen zoals jodium en ijzer. Tonijn is magerder dan makreel en haring, maar er zit veel gezonde omega 3-vetzuren in. Overigens is er qua gezond niet veel verschil tussen tonijn uit blik is als verse tonijn. Beide zijn even gezond.
Voor onderstaande tonijnsalade met koekkruiden heb je nodig:
voor 4 personen:
2 blikjes tonijn op olie/ of op water uitgelekt
1 á 2 Lepels mayonaise
1 appel in blokjes
1/2 bos bosuitjes gesnipperd of 1 rode ui
8 augurken in stukjes of 4 el blokjes kant en klaar augurkblokjes
citroensap naar smaak
1 el koekkruiden (anders kaneel)
Bereiding:
Prak alle ingrediënten voor de tonijnsalade door elkaar in een kom. Doe over in een mooi kommetje en garneer de salade met nog wat koekkruiden. Lekker op toastjes een knapperig broodje