We aten sashimisalade met sobanoodles en crunch als lunch. Welke een combinatie was van deze heerlijke sashimi-salade en sobanoodles. Er was nog wat wakamé over, rauwkost en rauwe tonijn (sushikwaliteit)
Ik maakte er onderstaande heerlijke lunch van. De volgende keer wacht ik niet meer tot ik een restje van alles over heb, maar ga ik deze salade vaker maken, ook heerlijk op warme zomerdagen en bij de BQQ
Voor meer lekkere lunches kijk eens hier.
Voor deze sashimisalade met sobanoodles en crunch heb je nodig:
voor 2 personen:
70 g sobanoodles
50 g verse tonijn sushikwaliteit (of meer natuurlijk) in blokjes
1 iets stevige avocado in blokjes
1/3 bakje wakamé iets fijngeknipt
8 radijsjes in plakjes
1/2 komkommer in stukjes (met zaadlijst)
1/4 limoen sap
1 el sojasaus
1/2 tl wasabipasta
1 klein handje wasabinootjes gestampt in vijzel
bereiding: kook de sobanoodles (korter dan op de verpakking), ik kook ze meestal 2 en 1/2 minuut, in plaats van vier minuten, zo hebben ze nog iets bite en plakken ze niet aan elkaar vast. Giet af in een zeef en spoel de sobanoodles koud. Knip met een keukenschaar in kleinere stukken. Zet de zeef even boven op een pannetje en ga de groenten ed snijden. Doe alle ingrediënten in een grote kom en hussel voorzichtig door elkaar, zodat de avocado geen moes wordt . Klop in een klein kommetje een sausje van het limoensap, de sojasaus en de wasabipasta met een kleine garde tot de wasabi is opgelost.
Hussel het sausje door de sashimisalade.