Ontbijt: de kleinste muffin was nog over (recept menu 80), dus die heb ik opgegeten met flink wat blauwe bessen en twee el halfvolle kwark, hierover wat gehakte pecannoten en iets honing (het ontbijt lijkt op de foto meer dan het is overigens)
Lunch: Griekse Mezze van 3 el humus, gemaakt van blik kikkererwten uitgelekt van 310 met sap van 1/2 limoen, geperste teen knoflook, 2 volle tl harissa en 3 el olijfolie extra vergine dit pureren met staafmixer.
Erbij 3 el Griekse yoghurt 10% vet met wat za’atar, limoensap en 25 gram feta geprakt met munt.
Hierbij een warme tortilla en een salade met wat olijfolie extra vergine en een goede balsamico.
Verse jus d’orange van twee sinaasappels
Tussendoor: paar snacktomaatjes en stuk komkommer met wat humus
Avondeten: voor drie personen: 400 gram wortels in plakjes gebakken in 3 el extra vergine olijfolie met twee geperste tenen knoflook 5 minuten op halfhoog vuur bakken. Hier 600 gram kastanjechampignons en oesterzwammen in stukken mee bakken, er twee grote tl truffelpasta bij doen en nog een paar minuten meebakken.
Hak een bosje salie fijn en doe erbij. Mijn twee mannen aten er kipfilet in roomsaus bij met tagliatelle.
Ik at er een 1/4 courgette in plakken gebakken bij en maar 20 gram tagliatelle. Hierover schaafde ik oude geitenkaas. Met gehakte peterselie
Tussendoor: volkoren koekje met twee kop koffie
Tussendoor: stukje 30+ kaas met water (drink de hele dag water)