Dagmenu 86

De dagmenu’s worden veel gelezen, fijn om inspiratiebron te kunnen zijn voor velen onder jullie.
We hadden nog twee “wielige” appeltjes liggen. Zoals Friezen dat zeggen over wat rimpelig wordende appels.
Ik maakte er boekweit/ appelpannenkoeken van, ook was er nog een stuk asperge-filodeegtaart over welke ik met de lunch soldaat heb gemaakt.
Vandaag weer drie bakken aardbeien bij de turk gehaald, ben er een dagelijkse vaste aardbeienklant. Ik ben verzot op die zomerkoninkjes, vooral zo met deze heerlijke zomerse dagen.
Vandaag was mijn fruitinname nogal hoog, maar is ook zo lekker

Ontbijt: boekweitpannenkoek per persoon 30 gram boekweitmeel (jumbo) 1 geraspt klein appeltje, 1/2 eitje en 1 dl soyamelk ongeveer, met garde beslagje van kloppen. Pannenkoekje van bakken en beleggen met aardbeien, kokos er over strooien en wat honing.
Erbij zwarte koffie

Lunch: een klein stukje overgebleven asperge/ filodeegtaart met een volkoren rijstwafel met boeren belegen kaas, ik dronk er een glas verse jus’d’orange bij

Tussendoor: een smoothie van 1/3 diepvriesdoosje blauwe bessen met 11/2 dl sojamelk, hier at ik een volkoren rijstwafel met pindakaas bij

Avondeten: voor twee personen, 1 grote zoete aardappel (ongeveer 450 gram) doorgesneden, die geheel ingekwast met olijfolie 45 minuten met snijkant naar beneden op met bakpapier beklede bakplaat op 200 graden roosteren.
Twee zalmfilets in een met olijfolie ingevet ovenschaaltje leggen, bedruppel met wat olijfolie, bestrooi met zeezout en vers gemalen peper. Leg er vier halve schijven biologische citroen op. Giet er wat droge witte wijn over en hak een bosje dille fijn, druk op de vis. Zet de schaal in de oven onder de grill gedurende acht minuten (door het vocht grilt het niet bruin, maar dat geeft niet) houd de zoete aardappels zolang warm onder alu-folie.

Snijd vier lente-uitjes fijn en hak een teentje knoflook, fruit deze een minuutje in twee el olijfolie, roerbak 500 gram gewassen bladspinazie samen met de lenteui en knoflook, maal er een weinig zeezout over. Serveer de zalm met de roergebakken spinazie, de zoete aardappel en lepel het sap met de citroen van de zalm erover heen.
De combinatie met de gegaarde citroen met de ziltige wijnsaus samen met de zoete aardappel en spinazie is subliem.

Dessert: ieder een halve mango met munt

Tussendoor: koffie met twee stukjes donkere chocolade

Tussendoor: glas droge witte wijn met glas water en twee droge volkoren toastjes

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.