Ravigottesaus, maar dan anders, ik maakte de saus met groene kruidenmosterd (van Maille) Griekse volle yoghurt met maar een eetlepel mayonaise . Heerlijk bij een lekkerbekje, kibbeling of ander krokant gebakken witvisje. Of bij een krokante vegetarische burger van bijvoorbeeld Valess, of lekkere frisse vulling in een gepofte aardappel. Kortom een heerlijk veelzijdig sausje
nodig voor 4 personen:
1 bakje volle Griekse yoghurt (yogood 170 g ah)
1 grote lepel mayonaise ( DL ah)
1 el groene kruidenmosterd ( Maille)
1 rode gesnipperde ui
3 el kleine augurkblokjes (kant & klaar te koop)
2 el dille (gedroogd) vers mag natuurlijk ook
peper & zout
bereiding: doe de Griekse yoghurt, mayonaise en groene mosterd bij elkaar in een kommetje en klop met kleine garde tot mooi egaal sausje. Doe er 3/4 van de gesnipperde ui, de augurkblokjes en de dille door en roer door met kleine lepel.
Doe over in een mooi kommetje en garneer met de rest van de ingrediënten, bestrooi licht met wat dille.